Trekkerbehendigheidswedstrijd 2018

OUDWOUDE – Vrijdagavond 27 juli was weer de traditionele Trekkerbehendigheidswedstrijd, georganiseerd door Doarpsbelang Aldwâld, op de Swartewei in Oudwoude. Het werd weer een spannende westrijd tussen vele tractoren uit Oudwoude en omstreken. Zo koos de ene voor een grote tractor en koos de ander juist weer voor een behendige kleine tractor.
Op voorhand was het billenknijpen bij de organisatie. Deelnemers werden er zeker verwacht, nu Oudwoude altijd een grote aantrekkingskracht heeft op deelnemers. Dat was dit jaar niet anders, maar liefst 34 deelnemers vertoonden hun kunsten aan publiek. Juist hier werd een beetje zorgen over gemaakt door de organisatie. De tropische temperaturen konden nog weleens een afname in het publiek bewerkstelligen. Niks was echter minder waar, het publiek was weer massaal uitgelopen en het werd dan ook weer een prachtig evenement voor jong en oud.
Bij de dames trok Ingrid Hoekstra voor de tweede keer op rij aan het langste eind, zij bleeft de andere dames voor in de damesklasse. Bij de mannen was het weer een groot spektakel. Hans Douwe van der Boon, die inmiddels wel de Sven Kramer van de trekkerbehendigdheid mag worden genoemd, was er op gebrand om zijn titel weer binnen te slepen. Vorig jaar greep hij nog net mis toen Jacob Schotanus aan het langste eind trok. De jaren daarvoor was het Hans Douwe die de titels binnensleepte. In een spannende finale was dit jaar echter weer Hans Douwe van der Boon de beste van het deelnemersveld, zo werd de hegemonie weer hersteld en zal hij in 2019 weer de te kloppen man zijn.
Bij het minikraanspel ging Willem Brouwer aan de haal met de winst. De kersverse nieuwe inwoner van Oudwoude toonde zich de grootste meester bij het vissen van badeendjes met een minikraan. Een lastig spel dat goed in de smaak viel bij het publiek gezien de spanning die dit met zich meebracht.
Tot slot voor uw volledigheid nog de uitslag van het evenement:

Het aantal deelnemers, afkomstig uit Aldwâld en uit de regio, was maar liefst 34, waarvan vier dames.

De uitslag bij de dames:
1. Ingrid Hoekstra
2. Tjitske Kingsbergen

Bij de heren:
1. Hans Douwe Bosma
2. Hans Kroodsma
3. Patrick van Rooijen

Bij het spel met de minikraan:
1.Willem Brouwer
2.Keimpe Veenstra

Voor de kinderen was er een springkussen. Daarnaast stond er een tent en een snackwagen op het terrein. Na de prijsuitreiking werd er tot in de late uurtjes, rond het kampvuur, nog nagepraat over de wedstrijd onder het genot van een lekker drankje.<<<