Trekkerbehendigheid 22 juli 2016

Trekkerbehendigheid Oudwoude wederom een groot succes

Met liefst 30 deelnemers aan de strijd der tractoren was de wedstrijd op voorhand al geslaagd. Coureurs uit alle windstreken weten het terrein van Oudwoude elk jaar weer te vinden. En ook dit jaar was het weer ongemeen spannend tussen de vele deelnemers. Uiteindelijk werd Hans Douwe van der Boon de winnaar bij de mannen en prolongeerde daarmee zijn titel van 2015. Bij de dames werd Ingrid Hoekstra de winnares na een tweestrijd met Froukje Turkstra. Het feit dat het heel spannend was onderstreepte de uitslag bij de heren. Met enkele seconden verschil wist Hans Douwe ternauwernood Patrick van Rooyen achter zich te laten.
2016-07-22 Trekkerbehendigheid 22 juli 2016 022
Naast de strijd tussen de trekkers had de organisatie twee kranen geregeld. Deelnemers moesten hier met de ene kraan proberen een dop van een flesje bier te wippen. Bij deze oefening was enige beheersing vereist. Bij deze opdracht sneuvelden (helaas) ook meerdere flesjes bier. Met de andere kraan moesten de deelnemers proberen badeendjes te vangen die ronddobberden in een zwembadje. Ook hier was enig inzicht van de deelnemers vereist. De kampioen over deze twee onderdelen werd Jacob Schotanus. Hij liet zien dat hij als kraanmachinist de juiste man op de juiste plek is. Pieter Veenstra werd verdienstelijk tweede. Met een derde plek mocht ook Arjen Lieuwes als trots bezitter van een kraan terugkijken op een uitstekend optreden. Bij de jeugd werd Ulko Dijkstra de winnaar. Hij liet zien uitstekend met een kraan te kunnen werken.
2016-07-22 Trekkerbehendigheid 22 juli 2016 021
Na afloop werden er ook nog enkele suikerbroden uitgedeeld. Zo kreeg de familie de Vries deze attentie aangeboden, want zij werden uitgeroepen tot de sportiefste familie van de avond. De gehele familie was aanwezig en nam deel aan de wedstrijd. Het schoonste geheel werd Tjamme Rienewerf. Hij had een prachtige trekker meegenomen die fikse rookpluimen kon produceren. Dat alles maakte hem tot het schoonste geheel. De heer Lieuwe Zevenhoeken werd beloond voor het feit dat hij altijd aanwezig was. De organisatie vond dit ook zeker een mooie attentie in de vorm van een heerlijk suikerbrood waard. Het laatste suikerbrood ging naar de pechvogel van de dag. Deze eer was weggelegd voor Wieger Bosma. Tijdens het parcours verliet hij eenmaal zijn trekker toen zijn trekker in de achteruit was geparkeerd. Gelukkig kwam dat allemaal goed. Ook met de kraan was Wieger niet in topvorm en sneuvelde zijn flesje bier. Met zoveel pech is het ook meer dan terecht dat Wieger een suikerbrood kreeg als doekje voor het bloeden.
2016-07-22 Trekkerbehendigheid 22 juli 2016 014
Toen de prijzen waren verdeeld ging het feestje nog in de late uurtjes door. Onder het genot van een versnapering, biertje en vrolijke muziek werd er nog even lang nagepraat over een geslaagde editie van de trekkerbehendighed. Wij hopen u allen volgend jaar weer te mogen begroeten bij de volgende editie!

Uitslag trekkerbehendigheid Heren
1 Hans Douwe v/d Boon
2 Patrick van Rooijn
3 Hans Kroodsma
4 Arjen Lieuwes
5 Sjoerd v/d Boon
6 Roel Prins
7 Jouke
8 Nanne de Vries
9 Berend Jan Vries
10 Uilko Dijkstra

Uitslag trekkerbehendigheid Dames:
1 Ingrid Hoekstra
2 Froukje Turkstra

Uitslag Bierfles openen en bad eendjes vangen met mini-kraan senioren:
1 Jacob schotanus
2 Arjen Lieuwes
3 Jan Rienewerf
Jeugd Kraan
1 Uilco Dijkstra

Pechvogel Wieger Bosma, Sportiefste Fam. De Vries, Schoonste geheel Pjam Rieewerfs en trouwste deelnemer Lieuwe Zevenhoeken