Geslaagde AED-herhalingscursus

In november stond de jaarlijkse AED cursus voor het Doarpsbelang Aldwald weer op het programma. De cursus werd geleid onder bezielende leiding van Henk de Groot en Aukje de Groot-Dotinga van Grootinbhv. Een geslaagde avond waarbij de vrijwilligers weer erg veel informatie opgedaan hebben. Tevens is het oefenenen van het reanimeren en gebruiken van de AED weer aan bod gekomen voor zowel volwassenen als kinderen. Wat soms best heftig was. Mocht je zelf in het bezit zijn van een certificaat of papieren om een AED te bedienen en je wilt je aanmelden als vrijwilliger? Graag! Stuur dan een e-mail naar dorpsbelangen@aldwald.nl met je gegevens. Mocht je je willen aanmelden als vrijwilliger voor de cursus van komend jaar? Ook heel erg graag!

Informatie betreft reanimeren
Mocht je zelf behoefte hebben aan meer informatie over reanimeren of het uitvoeren hier van dan kun je de website van de Nederlandse Reanimatieraad bezoeken. Deze website bevat een aantal richtlijnen en sheets met meer informatie betreft reanimeren zodat je voor jezelf de procedures en handelingen nog eens kunt nalezen.

Hartslagnu.nl
Ook is er tijdens deze avond gesproken over het burgerinitiatief van Hartslagnu.nl. Hier kun je je als AED bediener op aanmelden en je beschikbaarheid aangeven. Deze beschikbaarheid bepaald vervolgens wie een SMS bericht krijgt indien er een ongeval zich voor doet. De SMS wordt naar de 10 meest dichtstbijzijnde personen gestuurd. Waarvan 5 gevraagd worden om een AED mee te nemen en waarbij de andere 5 de melding krijgen om z.s.m. naar het betreffende adres te gaan. Hieruit blijkt dat vaak van de 10 er 2 tot 4 snel ter plaatse zijn. Een ieder die zich hier voor wil aanmelden dient dit zelf te regelen via www.hartslagnu.nl.