Doarpsfeest: Tobbedansen!

Vrijdag 21 juni is Tobbedansen de hoofdattractie van de dag! Om 15:00 beginnen we met de eerste ronde. Tobbedansen is een waterspektakel van de bovenste plank! Een grote baan van bijna 20 meter lang dient zo snel mogelijk overbrugd te worden. Het snelste team gaat met de prijs aan de haal.

tobbedansen

Deelname

Er wordt meegedaan in teamverband. Elk team bestaat uit 4 personen. We hanteren twee verschillende leeftijdscategorieën. Je kunt je opgeven voor de groep 12 t/m 17 jaar en 18 en ouder.

Opgave

Tot 14:00 kan elk team zich opgeven op het feestterrein of vooraf via e-mail bij Geoffrie Hoiting (sjeffie@gmail.com). Bij de tent staat een flipover waar elk team zich zelf kan aanmelden. Elk team kan zich opgeven door een teamnaam en captain op te schrijven en een kruis te zetten bij de leeftijdscategorie. Deze gegevens kun je ook vooraf doorgeven via e-mail. De captain is verantwoordelijk voor het verzamelen van het team wanneer ze aan de beurt zijn.

Spelvorm

Zoals gezegd moet de baan zo snel mogelijk overbrugd worden. De spelvorm is vergelijkbaar met een estafette. Twee teams strijden tegen elkaar. Het snelste team gaat een ronde verder totdat er een finale ontstaat tussen de snelste teams.

Spelregels

  • Er wordt gestart achter de startlijn. Ieder lid overbrugt de baan één voor één.
  • Men mag alleen de baan betreden met het bootje. De eerste deelnemer krijgt deze vooraf aan de start.
  • Met het bootje wordt de baan betreden en klimt men de brug op.
  • Eenmaal bovenaan gaat men op de tube zitten of liggen en gaat men naar beneden.
  • Indien beneden moet men de klok luiden.
  • Vervolgens stapt men voor uit het bad en neemt men het bootje zo snel mogelijk mee terug naar het startpunt.
  • Daar wordt het bootje overgegeven aan het volgende teamlid en die mag pas starten wanneer hij of zij het bootje vast heeft.
  • Het team dat als eerste 4x de klok luidt wint. Ieder lid van het team dient de baan te overbruggen.
  • De race is voorbij zodra een team gewonnen heeft.

Handig om te weten

Aangezien Tobbedansen een zinderend waterspektakel is is het niet overstandig om handdoeken en zwemkleding mee te nemen. Je wordt sowieso nat als je meedoet aan dit spektakel!

Rally the troops en doe ook mee aan het Tobbedansen!