Op 9 januari 2005 is de nieuwe busdienstregeling van NoordNed ingegaan. Door Rijksbezuinigingen zijn veel busritten vervallen, vooral in de avonduren en de weekeinden. Voor veel dorpen in Fryslân betekent de nieuwe dienstregeling dan ook, dat er ’s avonds geen Openbaar Vervoer meer is. De provincie Fryslân heeft hierop NoordNed gevraagd, met een oplossing te komen voor ruim 80 van die dorpen, in de avonduren. NoordNed heeft de oplossing gevonden in: de ThuisbrengService! Met ingang van 9 januari 2005 rijdt deze ThuisbrengService.

Wat houdt de ThuisbrengService in?
De ThuisbrengService is Openbaar Vervoer met een taxi. De ThuisbrengService rijdt ’s avonds naar ruim 80 dorpen waar na invoering van de nieuwe dienstregeling geen bus meer rijdt. Reizigers kunnen vanuit deze dorpen naar een knooppunt reizen waar zij verder kunnen met de trein, de Qliner of de streekbus. En een reiziger kan van een knooppunt naar één van deze dorpen reizen, met de ThuisbrengService.

Waar kan een reiziger in de ThuisbrengService stappen?
Wanneer een reiziger naar een knooppunt wil reizen, wordt hij/zij opgehaald bij de bushalte die hij/zij zelf aangeeft. De reiziger wordt naar het dichtstbijzijnde knooppunt gebracht, binnen de zones.
Vanaf een knooppunt wordt de reiziger naar een bushalte of een bestemmingsadres gebracht. Voorwaarde hierbij is dat dit adres binnen een straal van 1,5 kilometer van een bushalte moet liggen en binnen de zones die bij het knooppunt horen.

Wanneer rijdt de ThuisbrengService?
De ThuisbrengService rijdt alleen ’s avonds. Wanneer een reiziger gebruik wil maken van de ThuisbrengService moet hij/zij minimaal 1 uur van tevoren, de rit telefonisch reserveren op nummer 0900 – 1961 (€ 0,10 p.m.).

Wat kost de ThuisbrengService?
Een rit met de ThuisbrengService kost: het reguliere OV-tarief, plus € 4,-. Deze extra € 4,- is ongeacht de lengte van de rit. Halen vanaf een halte en brengen vanaf een knooppunt worden als twee ritten aangemerkt.

Meer informatie
Meer informatie over de ThuisbrengService is te vinden op www.noordned.com (Reisinformatie ? Producten ? ThuisbrengService). Er is ook een informatiekaart beschikbaar, met daarbij de namen van de knooppunten, een overzicht van de dorpen waar de ThuisbrengService rijdt, de zonenummers en een schema met vertrek- en aankomsttijden. Deze informatiekaart is gratis, en is onder andere af te halen in de Bibliobus en bij 40 verkooppunten van NoordNed. De volledige lijst met 40 verkooppunten staat op www.noordned.com.


Oudwoude
Reizigers kunnen met de ThuisbrengService tussen Oudwoude en treinstation Buitenpost reizen. De ThuisbrengService heeft aansluiting op de trein Leeuwarden - Groningen. De aankomst- en vertrektijden van de treinen waarop de ThuisbrengService aansluiting heeft:
Vertrek richting Leeuwarden: 20.46, 22.46
Vertrek richting Groningen: 20.46, 22.46
Aankomst vanuit Leeuwarden: 20.46, 22.46
Aankomst vanuit Groningen: 20.46, 22.46